Spotnet alternatief? De beste alternatieven

Het is een heel erg mooi programma maar wellicht ben je op zoek naar een goed alternatief voor Spotnet of Spotweb.  Er zijn heel veel voordelen maar wellicht zoek je naar alternatieven omdat je toch ook de mogelijke nadelen ervaart.  Een groot nadeel is bijvoorbeeld dat je het programma op alle computers waar je het op wilt gebruiken moet installeren, ook bevatten de spots en reacties van gebruikers ongewenste berichten zoals SPAM, dit komt doordat gebruikers zonder zich aan te melden kunnen reageren. Het is tevens erg jammer dat spots van lage kwaliteit niet worden verwijderd. Het blijft soms dus even zoeken om de goede spots te vinden. Mijn eigen ervaring is ook dat het programma soms wat traag kan zijn. Het is daarom handig als je een goed alternatief hebt.

Wat zijn de beste Spotnet alternatieven?

De website nzbserver.com is een goed spotnet alternatief. Dit komt omdat dit een normale website is en je voor het gebruik geen software op je computer hoeft te installeren. De website is te openen vanuit elke bekende browser (Edge, Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari etc.) waardoor je simpel en snel nieuwe spots kunt opzoeken. Op de website vind je doorgaans ook dezelfde spots als op Spotnet.

Op deze website vind je verder een stuk minder reclame, dit komt omdat er actief wordt gemodereerd en gebruikers waar nodig worden uitgesloten tot het plaatsen van reacties. (ban) Er zijn ook spotters die zijn gewhitelist. Dit zijn gebruikers die vaker dingen uploaden en die doorgaans betrouwbaar zijn, gebruikers die geen rommel uploaden.

Je kunt dus erg gemakkelijk een spot vinden en een NZB bestand downloaden, het bestand kun je vervolgens openen in een usenet download programma zoals SABnzbd of Grabit.

Om te kunnen downloaden nieuwsgroepen heb je naast de software een payserver nodig zoals ook bij Spotnet nodig is.  Hierin is erg veel keuze en wij hebben een mooi overzicht gemaakt met de beste payservers. Een aantal daarvan bieden een gratis trial versie aan waardoor je eens kunt testen. Bekijk ons usenet provider overzicht.

Eweka

Wat zijn de voordelen van de alternatieven voor Spotnet:

  • Niet meer wachten, de website laadt direct en dus geen lange laadtijd
  • Je hoeft geen account te maken. Een NZB bestand kun je zoeken en downloaden zonder een account.
  • Je kunt via een VPN verbinding de website bezoeken en NZB downloaden via VPN, je bent dus anoniem.
  • Reacties worden gemodereerd (gecontroleerd) en waar nodig verwijderd.
  • De website is duidelijk en overzichtelijk.
  • Minder ongewenste reclame en troep dan op Spotnet

Wat zijn de nadelen van alternatieven voor Spotnet

  • Om te downloaden moet je gebruik maken van een downloadprogramma (Grabit, SABnzbd, e.d).
  • Om de gedownloade bestanden uit te pakken heb je een programma nodig zoals Winrar.