Beste usenet provider – Nieuwsgroepen abonnement

Vergelijk bij ons de beste usenet providers. Wij bieden het meeste volledige overzicht van de providers en vergelijk onder andere de prijs, de snelheid, retenties, reviews en meer.

Beste usenet provider 2024

Om een goed vergelijk te kunnen maken hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met de pakketten met onbeperkt downloaden. Ben je op zoek naar een goedkope nieuwsgroepen provider dan kun je de betreffende websites bezoeken ook omdat pakketten met lagere snelheden ook goedkoper zijn dan de pakketten die wij hier vergelijken met onbeperkt downloaden. Bekijk dus de providers om alle prijzen te zien (ook van de goedkopere abonnementen)

Provider Vanaf prijs/m Maximale Snelheid & Extras Retentie Cijfer Meer informatie
Eweka
€ 6,99 Onbeperkte snelheid 5540+ dagen 9.5  Bezoeken
Newshosting $ 10 tot onbeperkt + GRATIS VPN + 14 dagen gratis TRIAL 5543+ dagen 9.5  Bezoeken
UsenetServer
$ 7,95 tot onbeperkt + GRATIS VPN + 14 dagen gratis TRIAL 5543+ dagen 9  Bezoeken
TweakNews € 7,95 tot onbeperkt + GRATIS VPN 4200 dagen 9  Bezoeken
XS News
€ 7,50 tot onbeperkt + probeer 14 dagen gratis 2750+ dagen 9  Bezoeken
UseNeXT
€ 7,95 tot onbeperkt + probeer 14 dagen gratis 5300 dagen 8.5  Bezoeken
Pure Usenet
€ 5,97 tot onbeperkt 4100 dagen 8  Bezoeken
XLned
€ 2,24 Goedkoopste onbeperkt downloaden maar beperkte snelheid 4100 dagen 7.5  Bezoeken
Usenetbucket € 2,95 Veel connecties en betalen met bitcoin! 1600 dagen 7  Bezoeken

Welke usenet provider moet ik kiezen?

Als je een nieuwe provider gaat kiezen zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Denk hierbij aan de specificaties van de pakketten, de prijs, eventuele aanbiedingen en/of proefperiode. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met de belangrijkste punten voor het kiezen van een nieuwe usenet provider.

  • Prijs: Een nieuwsserver die goede kwaliteit levert kost doorgaans rond de 7 a 8 euro per maand.
  • Retentie: Berichten die op de newsservers worden geplaatst staan voor een bepaalde tijd opgeslagen op de nieuwsservers. De beste serviceproviders bieden een hele lange retentie tot wel meer dan 10 jaar. Oude bestanden kun je in dat geval extra lang nog downloaden.
  • Gratis proefversies: Meerdere providers bieden een TRIAL  proef periode aan. Als je niet helemaal zeker bent van je keuze kun je dus eens een proefversie proberen zodat je het kunt testen. Vaak is dit gratis voor 7 of 14 dagen om te testen. Hierna kun je dan besluiten of je een abonnement afsluit of niet.
  • Verbindingen / connecties: Hoe meer verbindingen je hebt naar de server hoe sneller je meerdere bestanden kunt downloaden. Hoe meer verbindingen hoe beter de verbinding en snelheid om bestanden binnen te halen. Gezien er tegenwoordig altijd meerdere verbindingen worden aangeboden bij alle providers is dit minder belangrijk en is de snelheid belangrijker. Veel providers bieden pakketten met een hoge downloadsnelheid. Houd er rekening mee dat je nooit sneller in nieuwsgroepen kunt downloaden dan je eigen internetsnelheid. Een hoger pakket snelheid nemen dan je eigen internet snelheid is daarom overbodig.
  • Groepen: De meeste providers geven toegang tot ongeveer 100.000 nieuwsgroepen. Een aantal providers bieden minder groepen aan. Al zullen de belangrijkste groepen waarin het meeste aanbod is bij iedere provider toegankelijk zijn en daarom is het niet zo heel erg belangrijk hier op te letten.
  • SSL: Een SSL beveiligde verbinding is tegenwoordig essentieel voor je veiligheid, want bestanden worden in dat geval versleuteld en veilig verstuurd. Gezien de regels in de VS en in Europa is het altijd aan te raden een SSL verbinding te gebruiken als je daar bent. De beste providers bieden doorgaans allemaal een veilige versleutelde SSL verbinding aan.
  • Serverlocatie: Voor de hoogste snelheid van de verbindingen kun je kiezen voor een provider in de buurt, hiermee zorg je dat je een optimale stabiele en snelle verbinding hebt. Eweka is bijvoorbeeld een Nederlandse provider en daarom voor ons in Nederland erg geschikt.

Veel gestelde vragen over de beste usenet provider:

Wat is usenet?

Op deze pagina kun je providers van Usenet vergelijken. Usenet is vergelijkbaar met een online forum of discussieplatform. Het Usenet is onderverdeeld in verschillende onderwerpen welke nieuwsgroepen worden genoemd. Op het platform kunnen miljoenen gebruikers bestanden opslaan zodat andere leden deze kunnen downloaden. Hiermee is het dus mogelijk om bestanden te plaatsen (uploaden) en bestanden te downloaden. Het voordeel van downloaden met NZB bestanden via nieuwsgroepen ten opzichte van het downloaden via internet is dat je vaak op volledige snelheid kunt downloaden en je alle bestanden op usenet gratis kunt downloaden. Ook kun je de downloads handig pauzeren en een volgende dag weer verder downloaden. Voor een uitgebreide uitleg kun je onze Usenet pagina bekijken.

Beste usenet provider paysafecard?

Wil je graag betalen met een paysafecard? Er zijn meerdere usenetproviders waar je kunt betalen met een paysafecard waaronder UsenetBucket of TweakNews

Hoe vaak updaten jullie de nieuwsgroepen lijst?

Wij hebben deze website in 2014 opgezet en wordt nog altijd actief door ons bijgehouden. Met jarenlange ervaring weten wij aan welke criteria een goede provider aan moet voldoen. Wij updaten de nieuwsgroepen providers lijst meerdere keren per jaar en voorzien deze van de meest actuele data.