Zoek je een nieuwe provider om via usenet ongelimiteerd te kunnen downloaden, dan zou je eens kunnen kijken naar Newshosting (Ook wel Newshosting.com). Deze Nederlandse nieuwsgroepen provider geeft ongelimiteerde toegang tot usenet met ongelimiteerde snelheid, hiermee kun je dus net zo snel downloaden als je de snelheid van je eigen internet abonnement.

Welke voordelen heeft het gebruik van Newshosting:
– Bestanden downloaden tot 4429+ dagen oud. (dagen dat het bestand beschikbaar is om te downloaden)
– Zoeken in meer dan 110.000+ nieuwsgroepen.
– Verbinden via een veilige versleutelde SSL verbinding met 256-bits SSL-codering.
– Onbeperkte snelheid en downloads zonder downloadlimiet met het grootste aantal gelijktijdige SSL-beveiligde verbindingen.

Newshosting 14 dagen gratis / free proberen

Er is veel keuze tussen verschillende providers en daarom begrijpt Newshosting dat je niet direct een betaald abonnement wilt aangaan. Ze bieden daarom aan om 30 GB gratis voor 2 weken / 14 dagen te downloaden. Dit wil zeggen dat je 14 dagen de tijd krijgt om maximaal 30 GB aan bestanden te downloaden en zo newshosting te kunnen proberen.

Newshosting

Claim hier jouw gratis Newshosting account voor 14 dagen!

De Gratis proefperiode eindigt na 14 dagen of wanneer je 30 GB gebruikt hebt.

Mijn ervaring / review bij Newshosting

We hebben Newshosting enige tijd kunnen testen om deze pagina te kunnen schrijven en we waren erg tevreden over zowel het systeem als het gebruik van deze nieuwsserver. De prijs kwaliteit verhouding is prima en we hadden een stabiele verbinding met het downloaden en hebben onze downloads compleet zonder problemen kunnen downloaden. Bij Newshosting kun je ook gebruik maken van hun eigen Usenet browser voor Windows en Linux.

Dit programma is erg makkelijk in gebruik. De enige instellingen die je hebt zijn namelijk het invullen van je usenet gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna kun je direct bestanden zoeken en downloaden zonder andere instellingen of programmas te gebruiken. De bestanden worden na het downloaden ook automatisch gecontroleerd en zo nodig gerepareerd en uitgepakt. Als je een video download kun je de video al beginnen te bekijken wanneer de download nog bezig is. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om bepaalde bestanden die je zoekt automatisch te downloaden zodra ze beschkbaar zijn.

Je kunt NZB bestanden op je computer ook automatisch openen met dit programma.

Onze conclusie van deze review is dat deze provider een stabiele verbinding heeft en de toegevoegde waarde vooral zit in het stukje gratis software / newsreader die je bij je abonnement kunt gebruiken.

Newshosting aanbieding of kortingscode

Op dit moment zijn er geen speciale acties, aanbiedingen en of kortingscodes bekend. Als er een nieuwe aanbieding of actie is dan zullen wij deze hier vermelden.

Wel kun je als je nog geen klant bent 14 dagen gratis testen zonder snelheid en downloadlimiet! Je kunt dus zoveel downloaden als je wilt. Dit is welles waar geen kortingscode maar wel een leuke aanbieding!

Claim hier jouw gratis Newshosting account voor 14 dagen!

Naast deze aanbiedingen kun je natuurlijk het abonnement direct voor langere tijd afsluiten waardoor je extra korting ontvangt. De beste deals en aanbiedingen heb je vaak rond Black Friday en Cyber Monday met veel leuke kortingen.

Welke pakketten bieden ze verder aan?

De volgende pakketten zijn beschikbaar in zowel prepaid (vooraf voor vaste periode betalen) en abonnement (maandelijks automatisch betalen) te kiezen.

Lite

 • 50 GB download limiet
 • 30 verbindingen / connecties om te downloaden
 • 99.5% compleetheid
 • 4429+ dagen retentie
 • Gratis newsreader met zoekfunctie
 • Zero-log VPN service beschikbaar
 • Vanaf $10  per maand

Unlimited

 • Geen download limiet (Unlimited downloads)
 • 30 verbindingen / connecties om te downloaden
 • 99.5% compleetheid
 • 4429+ dagen retentie
 • Gratis newsreader met zoekfunctie
 • Zero-log VPN service beschikbaar
 • Vanaf $12.95  per maand

XL Powerpack

Dit pakket is uitermate geschikt voor mensen die graag hun nieuwsgroepen abonnement delen / sharen. Het pakket biedt namelijk 60 gelijktijdige connecties waardoor meerdere mensen prima gelijktijdig gebruik kunnen maken van dit abonnement.

 • Geen download limiet (Unlimited downloads)
 • 60 verbindingen / connecties om te downloaden
 • 99.5% compleetheid
 • 4429+ dagen retentie
 • Gratis newsreader met zoekfunctie
 • Gratis Zero-log VPN service
 • Vanaf $12.95  per maand

Newshosting usenet browser

Bij het abonnement van Newshosting kun je gratis gebruik maken van de usenet browser om bestanden te zoeken te downloaden. Het programma is beschikbaar voor Windows, MAC en Linux. Je krijgt bij elk abonnement gratis toegang.

De voordelen van dit programma:

– Ingebouwde zoekfunctie.
Je kunt met de zoekfunctie efficient zoeken op Usenet nieuwsgroepen naar NZB bestanden en andere bestanden met de uitgebreide zoekfunctionaliteit van de software.
– Vooraf geconfigureerd, alleen je gebruikersnaam en wachtwoord invullen en je kunt zoeken en downloaden!
Ideaal voor iemand die niet van alles wil configureren en het simpel wil houden. Inloggen en downloaden maar!
– Geautomatiseerd zoeken en downloaden.
Je kunt automatisch zoeken en downloaden, de nieuwslezer zal op basis van je zoekopdracht de bestanden automatisch downloaden zodra deze beschikbaar zijn.
– Video- en afbeeldingsvoorbeelden.
Voordat je afbeeldingen of een video gaat downloaden kun je een voorbeeld bekijken van het bestand welke je gaat downloaden. Hiermee kun je dus controleren of je het juiste bestand download en tijd besparen.
– Onbeperkt aantal downloads in de wachtrij zetten.

Om een indruk te krijgen van dit gratis programma kun je het filmpje hieronder bekijken:

Downloaden met Newshosting via mijn eigen download programma

Je hoeft niet persè gebruik te maken van de Usetnet browser van Newshosting. Je kan dus ook prima gebruik maken van een ander usenet download programma zoals bijvoorbeeld SABnzbd, GrabIt of Newsleecher. Het zoeken van bestanden om te downloaden kun je via een usenetzoekmachine doen, bijvoorbeel Spotnet. De server instellingen om te verbinden met Newshosting zijn:

 • De newsserver hostname: NEWS.NEWSHOSTING.COM
 • Poorten: 119 (Zonder SSL) of 563 als je gebruik wilt maken van een SSL beveiligde verbinding.

Alternatieven

Ben je er toch niet helemaal uit, en wil je toch graag ook andere alternatieven overwegen, dan kun je kijken op onze beste usenet provider lijst voor een compleet overzicht van de beste providers. Hier zit vast een goed alternatief voor jouw bij!