Slechtste en beste nzbserver alternatieven

Soms is nzbserver offline en niet iedereen gebruikt Spotnet. Er is sinds kort een nieuw alternatief voor nzbserver, de Usenet gemeenschap nzbfly.com.

Beter dan nzbserver

Nzbserver is een handige website als je even snel een NZB bestand wilt downloaden. Maar als je wilt reageren of spotten, dan is dat helaas niet mogelijk. De reden is simpel, de eigenaar van nzbserver heeft registeren uitgezet. En alle reacties die je wel ziet worden geladen uit de Spotnet database. Je kan dus zoeken maar meer heeft nzbserver niet te bieden.

Het voordeel van nzbfly is dat je wel kan reageren. Als je je registeert, kan je niet alleen reageren op spots, je kan ook spots aanmelden. Op dit moment is dat uniek. Er zijn namelijk geen andere Spotweb websites die dit aanbieden. Sterker nog, als je een spot wilt aanbieden zonder Spotnet, kan dat allleen op besloten websites, zoals newzbin. Nzbfly is dus een zeer interessante Usenet gemeenschap, die ook geen reclame maakt. Je wordt dus niet geconfronteerd met irritante popups of gebedel om donaties.

Nzbstars? Zo hoort het in elk geval niet

De website nzbstars.com gebruikt ook het Spotweb script. Maar, ze hebben de registratie uitgezet. Daarnaast adverteren ze op verschillende manieren. Onder andere door bezoekers per tweede klik te confronteren met redirects, waarna mensen porno reclames zien. Er wordt via die redirects zelfs malware geïnstalleerd.

Reageren of spotten is op nzbstars niet mogelijk. De registratie optie staat uit. Websites zoals nzbserver en nzbfly zijn niet opgericht om geld te verdienen, ze adverteren niet maar hebben dagelijks waarschijnlijk wel tienduizenden unieke bezoekers. De mensen achter nzbserver en nzbfly bieden mensen de mogelijkheid om nieuwsgroepen te doorzoeken, een NZB bestand te downloaden, terwijl ze er geen cent aan verdienen. Terwijl nzbstars bezoekers stoort met irritante en soms gevaarlijke reclames, zijn nzbfly, nzbserver en newzbin handige Usenet websites waar je altijd op kan rekenen.