Downloaden middels Usenet is de beste manier om te downloaden. Je kan volledig anoniem downloaden, zo snel als je verbinding het toelaat. Sommige mensen downloaden via torrents. Langzaam en waardeloos. Als je download middels usenet, via nieuwsservers, dan kan je de nieuwste bestanden downloaden, zonder wachttijden of virussen.

Vele soorten Nieuwsservers

Om te downloaden uit usenet nieuwsgroepen heb je een nieuwsserver nodig. Een nieuwsserver is een downloadserver waarmee je kan downloaden uit nieuwsgroepen.  Als je nog geen nieuwsserver hebt kan je er een proberen, veel usenet providers bieden gratis nieuwsservers aan.

Waarom kan je een gratis nieuwsserver krijgen?
Waarom? Usenet providers hopen dat je hun servers zo goed vindt dat je een klant wordt. Er zijn tal van usenet providers. De beste bieden gratis nieuwsservers aan, voor enkele dagen, weken, soms zelfs maanden.
XLned is nederlands nummer 1 nieuwsservers en usenet provider met SSL beveiligde toegang

Nieuwsserver proberen?

Je wilt toegang tot het beste dat Usenet heeft te bieden? Dan heb je een nieuwsserver nodig. Als je nog geen nieuwsserver hebt kan je gratis een nieuwsserver proberen!
Er zijn vele Nederlandse en buitenlandse nieuwsserver providers die hun diensten gratis aanbieden. Je krijgt de kans om hun nieuwsservers voor zonder verdere verplichtingen te proberen. Bevalt het? Dan betaal je een paar euro per maand. Bevalt een downloadserver niet? Dan kijk je verder. Er zijn tal van usenet providers die een gratis nieuwsserver aanbieden.

Gratis nieuwsservers

Als je een goede downloadserver zoekt, moet je bijna altijd betalen. Er is een voordeel. Er zijn zo onderhand meer Usenet diensten die een klant zoeken dan er klanten zijn. Usenet diensten zoeken op allerhande manieren klanten.
De beste manier om ze te testen is via een gratis nieuwsserver proefperiode. Sommige Usenet diensten bieden een gratis nieuwsserver aan. Je mag dan een paar dagen, soms zelfs weken, gratis downloaden en kijken of hun downloadservers naar behoren werken.

Slechte Usenet providers

Een slechte Usenet provider biedt zelden een gratis nieuwsserver proefperiode aan. Ze bieden peperdure abonnementen aan, waar je een jaar aan vastzit. De beste Usenet providers, bieden een gratis proefperiode aan, zodat je weet waar je aan begint. Kies je ervoor om na de proefperiode te betalen, dan kost dat enkele euro’s per maand.

Uitmuntende nieuwsserver providers

Hieronder enkele providers die een gratis proefperiode aanbieden en een uitstekende reputatie hebben. Ga naar de beste usenet provider lijst voor een compleet overzicht.

Eweka is een bekende oude Nederlandse provider die men 7 dagen gratis proberen. (aanrader)
XLned De goedkoopste nieuwsserver provider in Nederland (De goedkoopste)
Usenet.nl
300 GB gratis downloaden, gedurende 30 dagen! (meest gebruikt)
Pure Usenet een betrouwbare Nederlandse nieuwsserver
Easynews is een uitstekende usenet provider.
Usenet Server Engelstalig, zeer oude en betrouwbare nieuwsserver provider.