Eweka is een van de oudste nieuwsserver providers in Nederland. In 2001 werd Eweka opgericht om payserver diensten aan te bieden. Het bedrijf heeft alles zelf in huis en werkt niet op reseller basis, het datacentrum van Eweka bevindt zich in Amsterdam. Mede omdat Eweka zelf alles in handen heeft, zijn de prijzen zeer laag en de is de klantenservice wel geïnformeerd over de producten die zijn aanbieden. Eweka biedt slechts 2 soorten nieuwsserver pakketten aan, namelijk een 50Mb/sec en een 300Mb/sec pakket.Eweka.

Eweka nieuwsserver is zeer bekend en geliefd

Het bedrijf bestaat al ruim 14 jaar, wat erg lang is voor een nieuwsserver provider. De usenet aanbieder heeft meer dan 20.000 vaste, zeer tevreden klanten. Men denkt meer dan 125.000 van de belangrijkste nieuwsgroepen en heeft een dataopslag in het datacentrum van ruim 350 Terabyte. Dat betekend dus dat je als klant toegang hebt tot 350 Terabyte aan multimedia en dergelijke! Bedenk het en het is te vinden en downloaden met de nieuwsservers van Eweka, van zeer oude copyright vrije video’s tot de allernieuwste.

Een gratis nieuwsserver proberen?

Eweka is zeer zeker dat ze een goede nieuwsserver dienst aanbieden en schuwt het dus ook niet om je dat Ewekagratis en vrijblijvend te laten ondervinden.
Als je een maandabonnement afsluit, kan je deze na een week gewoon opzeggen en dan krijg je het betaalde bedrag terug. Wat erg fijn is, je kan geen jaarabonnement afsluiten! Het gaat gewoon per maand, wat je de mogelijkheid geeft om altijd over te stappen naar een andere provider, die je gratis kan proberen met een proefaccount.

Wel biedt men de mogelijkheid om voor 3 maanden te betalen. Als je in een keer voor 3 maanden betaald krijg je niet alleen korting, je krijgt dan ook de snelste nieuwsserver. Een enorm voordeel dus, als je bereidt bent om ineens voor meerdere maanden te betalen.

De voordelen van Eweka

De nieuwsservers werken uitstekend met Spotnet en andere bekende downloadprogramma’s. Daarnaast is er ondersteuning van een SSL verbinding, waarmee je dus via een beveiligde verbinding veilig kunt downloaden. Het maakt niet uit of je s’nachts, overdag of de hele dag download, je mag onbeperkt downloaden wanneer het je uitkomt. Met een retentie van meer dan 4195 dagen kan je echt overal bij, zelfs bij bestanden die 6 jaar geleden zijn geüpload. Wil je na de gratis nieuwsserver proefperiode verder als betalende klant? Je kan op vele verschillende manieren betalen. Ze ondersteunen onder andere betalingen via Paypal, iDEAL, creditcard, Paysafecard, SMS en overschrijving. De klantenservice is zeer bekwaam en uitermate goed te bereiken bij alle mogelijke vragen.

Eweka aanbiedingen en kortingscodes

Je hebt de mogelijkheid om Eweka voor 7 dagen te testen,  met een gratis trial abonnement kun je een hele week zonder limiet testen en weet je dus precies wat je er van kunt verwachten als je toch een prepaid maand of  jaar abonnement afsluit. Maak dus snel een Eweka free trial account aan. Als je een jaarabonnement afsluit krijg je tevens een fikse korting!

Op dit moment zijn er geen andere kortingscodes of aanbiedingen voor deze nieuwsgroepen provider. Als we een aanbieding vinden dan zullen wij deze hier plaatsen. Met een mooie aanbieding krijg je toch een mooie korting!

Vaak zijn er goede deals en aanbiedingen rond Black Friday en Cyber Monday met leuke kortingen.

Veel gestelde vragen over Eweka
 • Kan ik downloaden met een VPN verbinding?
  Ja, je hebt de mogelijkheid om simpel anoniem te downloaden via usenet / nieuwsgroepen door een VPN verbinding te gebruiken, hiermee wordt je IP-adres afgeschermd voor anderen en kun je via een beveiligde verbinding downloaden. Omdat je verkeer via de VPN verbinding gaat wordt het internet verkeer niet direct naar jou herleid. Het downloaden via een VPN verbinding is daarom ideaal om te downloaden.
 • Kan ik gebruik maken van SSL verbinding?
  Ja, met een SSL verbinding worden alle gegevens die ontvangen en verzonden worden versleuteld verstuurd. Dit zorgt dus voor een extra stukje veiligheid. Mits je download programma SSL ondersteund kun je gebruik maken van SSL.  Als je SSL in de configuratie van je download programma hebt aangezet verbind je met ‘sslreader.eweka.nl’, via poort 563.
 • Wanneer ik wil opzeggen heb ik een opzegtermijn?
  Nee, je kunt per direct opzeggen. Het abonnement loopt dan nog door tot de einddatum en wordt daarna niet meer verlengd.
 • Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
  Je kunt opzeggen via je account of via de klantenservice. Login op je account en ga naar “Account” dan kun je bij ”Volgende billing” klikken op ”Account Annuleren”. Het account zal dan in de toekomst niet meer verlengd worden.
 • Met welke snelheid kan ik downloaden?
  De pakketten hebben een snelheid van 50 Mb/sec en 300 Mb/sec afhankelijk van het gekozen pakket. De snelheid is daarnaast natuurlijk ook afhankelijk van de snelheid van je eigen internetverbinding.
 • Hoeveel dagen retentie heb ik?
  De retentie periode is 4195+ dagen.
 • Kan ik Eweka gebruiken met IPVanish?
  Ja het is mogelijk om via IPVanish te connecten naar je Eweka account. Als je nog geen IPvanish account hebt dan kun je deze hier aanmaken.
  In het verleden werd bij een abonnement van Eweka IPVanish geleverd. Sinds juni 2016 is er geen Eweka abonnement meer met IPVanish inbegrepen.