NZBserver.com handleiding NZB downloaden

Met NZBserver kun je NZB bestanden opzoeken om te downloaden. Met deze handleiding leggen we uit hoe je het NZB kunt downloaden en vervolgens kunt starten met het downloaden via je downloadprogramma. In een NZB bestand staat aangegeven wat het downloadprogramma moet gaan downloaden en waar deze bestanden te vinden zijn. Je kunt op diverse websites NZB bestanden vinden. De website NZBserver.com waar deze handleiding over gaat maakt gebruik van Spotweb. Dit is een script die iedereen kan downloaden en zo een eigen website kan opzetten of dit lokaal op je computer kunt installeren en gebruiken. Als je dus niet zo technische bent of dit zelf niet wilt opzetten kan je  maken van de NZBserver.com. De website is gratis te gebruiken en binnen no-time download je met een paar klikken een NZB bestand voor jouw download.

Hoe werkt NZBserver?

De website van is een simpele website die puur gemaakt is om NZB bestanden te downloaden. Links bovenin zie je een zoekbalk waar je bijvoorbeeld direct een zoekopdracht kunt ingeven voor hetgeen wat jij zoekt! Verder kun je bestanden zoeken op basis van de filters aan de linkerkant, zo kun je direct naar diverse categorieën gaan om NZB bestanden te vinden. Als je gewoon lekker wilt bladeren tussen het aanbod kun je daarmee dus de verschillende bestanden zien binnen die sectie. Nadat je een bestand hebt aangeklikt zie je informatie over de download en kun je door op de knop ‘Download NZB’ te klikken het NZB bestand downloaden naar je computer.

Ik heb het NZB bestand gedownload, hoe download ik nu?

Nadat het NZB bestand op je computer is opgeslagen kan je gaan downloaden. Om te kunnen downloaden heb je een downloadprogramma nodig (gratis, bijvoorbeeld Grabit of SABnzbd).

Naast de software / het programma om te kunnen downloaden heb je een provider nodig om te kunnen downloaden. De provider zorgt er voor dat jij een verbinding kunt maken met de nieuwsserver en het bestand dus werkelijk kunt downloaden. Als je nog niet zo bekend bent met nieuwsgroepen dan kun je eens kijken naar de gratis nieuwsgroepen servers omdat veel aanbieders ook proefversies aanbieden. Ideaal om even te testen en te proberen.

NZB bestanden downloaden via Eweka.

Bij Eweka kun je een snelle payserver met SSL afnemen, voor niets! Eweka geeft potentiele klanten de mogelijkheid om hun diensten een week lang gratis te testen!. Na 7 dagen is de payserver niet meer te gebruiken, tenzij je verlengd. Je kunt tijdens deze gratis week onbeperkt en op een veilige en snelle manier downloaden. Als je geinteresseerd bent in de servervan Eweka, ga dan naar de website van Eweka en kies voor ‘7 dagen proefperiode‘. Kijk hier om 7 dagen gratis te downloaden via Eweka.