NZBindex – NZB bestanden gratis zoeken en downloaden

Met NZBindex.nl kun je gratis zoeken naar NZB bestanden en deze downloaden. De website is èèn van de beste NZB indexen die er is.

Met behulp van deze zoekmachine kun je snel jouw gewenste bestanden vinden. Je hoeft voor het gebruik van deze website niets te downloaden en je kan het dus vanaf iedere computer met internet bekijken. De website heeft een database van verschillende nieuwsgroepen en usenet headers met meer dan 1000 dagen retentie.

Hoe kan ik een NZB bestand downloaden via NZBindex?

Je kunt hiervoor gaan naar de website van NZBindex, Bekijk hier

website van nzbindex

Je komt nu op een simpele pagina terecht met een zoekvenster. In het zoekvenster kun je iets intypen wat je wilt zoeken, bijvoorbeeld ‘Ubuntu Linux’ en klik op ‘Search’. Je krijgt dan later de resultaten van je zoekopdracht te zien die je vervolgens kunt aanvinken en kunt kiezen voor ‘download selected’ om het NZB bestand te downloaden.

Verder heeft NZBindex een handige geavanceerd zoeken functie. Je kunt hiermee extra instellingen instellen en bewaren. Al je instellingen worden netjes opgeslagen zodat je niet bij iedere keer dat je de website bezoekt deze opnieuw hoeft in te stellen.

Gevanceerd zoeken naar NZB bestanden:

– Minimale en Maximale aantal dagen geleden geüpload instellen.
– Enkel complete bestanden weergeven.
– Bestanden met een wachtwoord beveiligd niet weergeven.
– Alleen bestanden met een NFO bestand weergeven, in het NFO bestand staat informatie over de download, wat het is of hoe je het moet installeren. Het NFO bestand kun je na het downloaden openen met bijvoorbeeld kladblok.
– Zoeken op de persoon die het geüpload heeft (poster name)
– Zoeken in bepaalde nieuwsgroepen / binaries.
– Verbergen van mogelijke SPAM berichten.
– Verbergen Crosspost, hiermee verberg je berichten die in meerdere groepen zijn geplaatst.
– Minimale grootte, deze zou bijvoorbeeld op 5 kunnen zetten om zo posts die kleiner zijn dan dat niet te laten zien. Vaak zijn hele kleine downloadbestanden vaak een virus. Je zou even na moeten denken als je bijvoorbeeld Ubuntu linux download dat deze niet bij lange na niet kleiner is dan 5MB, dat is namelijk gek en waarschijnlijk niet het bestand waar je naar op zoek bent. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen. Als je een klein bestand aan het zoeken bent, bijvoorbeeld 1 liedje van 3 MB of een kleine patch dat dit geen virus hoeft te zijn. In dat geval hoef je de minimale grootte bij het zoeken natuurlijk ook niet in te vullen.

Kan ik veilig surfen naar NZBindex?

De website van NZBindex is veilig te bezoeken via een SSL verbinding die automatisch door je browser wordt gemaakt omdat de website voorzien is van een SSL certificaat. In het geval je de website graag anoniem wilt bezoeken omdat je niet wilt dat jouw gegevens (zoals je IP-adres en browser informatie) achterblijven op de server van NZBindex dan raad ik aan de website te bezoeken via een VPN verbinding, op onze pagina downloaden met VPN verbinding.

Welke nieuwsgroepen provider kan ik gebruiken?

NZBindex is te gebruiken met elke provider. Het NZB bestand die je download wordt opgeslagen op je computer en kun je daarna openen in de downloadprogramma zoals bijvoorbeeld SABnzbd of Grabbit. In dit programma heb je reeds de gegevens van je provider ingevoerd. Als je nieuw bent in nieuwsgroepen en dus nog een provider nodig bent dan hebben wij de beste nieuwsgroepen providers voor je op een rijtje gezet.

Eweka

Is er een alternatief of alternatieven voor NZBindex?

Ja er zijn vele alternatieven. Het kan voorkomen dat het geen wat je zoekt niet via deze website is te vinden. Je kunt in dat geval kijken of je via een alternatief je gewenste download wel kunt vinden. Een alternatief is bijvoorbeeld Binsearch, NZB server, Spotweb of Spotnet online