NZB bestanden zoeken en downloaden

Er zijn vele manieren om nieuwsgroepen te doorzoeken. Middels nzb sites zoals nzbserver en programma’s als spotnet kan iedereen zoeken in nieuwsgroepen. Maar wat is de beste manier om nieuwsgroepen te doorzoeken?

Binsearch en nzbindex

binsearch nzb searchBinsearch en nzbindex zijn nzb zoekmachines. Je kan een zoekopdracht invoeren, waarna alle overeenkomende resultaten zullen verschijnen. Ook is het mogelijk om geavanceerd te zoeken. Je hebt dan meer opties, zo kan je dan zoeken naar posts in een enkele groep, met een bepaalde retentie en het aantal resultaten dat je wilt zien per zoekpagina.

Als de lijst met resultaten verschijnt krijg je simpele maar praktische informatie over een post.  Zit er een wachtwoord op de post? Dan wordt je daarvoor gewaarschuwd. Is een post incompleet of bevat deze niet genoeg par bestanden, dan wordt je daar ook voor gewaarschuwd.

Nzb zoekmachines zoals Binsearch en nzbindex waren er al ver voordat er handigere later manieren waren om nieuwsgroepen te doorzoeken. Vroeger hadden mensen geen betere alternatieven. Ze zochten in nieuwsgroepen vanuit hun newsreader of gebruikten nzb zoekmachines zoals Binsearch en nzbindex. Gelukkig zijn er vandaag de dag fantastische alternatieven, die veel meer informatie weergeven over een post.

Zoeken met nzbserver

download nzb nzbserverMet nzbserver kan je zoeken naar posts. Het is een nzb site die zeer handig is. Er worden dagelijks talloze posts aangemeld. Je kan ze downloaden door naar een pagina te gaan en in de rechter bovenhoek te kijken naar “nzb”. Als je hierop klikt, wordt het nzb bestand gedownload. Je kan het dan openen met je newsreader, Grabit, SABnzbd, Newsleecher of NZBget. Heb je geen newsreader of weet je niet wat een newsreader is? Hou het dan even simpel en probeer spotnet. Bekijk hieronder naar informatie over spotnet,

Zoeken met NZBstars

NZBstars is een website die is gebaseerd op SpotNet. Je kunt op de website gratis NZB bestanden zoeken en downloaden zonder je te registreren. Je vind op de website zowel nieuwere als oudere posts tot wel 4 jaar terug.

Zoeken en downloaden met Spotnet

De makkelijkste manier om te downloaden uit nieuwsgroepen in met het programma spotnet. Het voordeel is dat je kan zoeken met spotnet en als je wat gevonden hebt, dan kan je de post ook gelijk downloaden met spotnet. Er zijn 2 verschillende versies, namelijk spotnet classic en spotnet 2. Er zit vrijwel geen verschil tussen deze versies, het enige verschil is dat spotnet 2 advertenties toont.

Makkelijk zoeken naar een nzb met Spotlite

Spotlite wordt gezien als het kleine broertje van spotnet. Het programma is sneller en kleiner. Maar ook minder uitgebreid. Je kan met spotlite namelijk niet downloaden. Zoeken naar een nzb is mogelijk maar downloaden moet je met een ander programma doen.