Met een VPN verbinding kun je websites en diensten anoniem gebruiken en de gegevens anoniem naar je computer downloaden. Het is daarom belangrijk om een goede VPN verbinding te gebruiken als je graag onherkenbaar online wilt surfen en downloaden. VPN dat betekent Virtual Private Netwerk.  Als je een website wilt bezoeken en niet graag je identiteit wilt ‘weggeven’ aan de betreffende site dan is het aan te raden om de VPN verbinding aan te zetten en daarna pas het internet op te gaan. Met een VPN verbinding krijg je namelijk het IP-adres van de VPN provider als internetadres waardoor de website jouw IP-adres niet in handen krijgt.

VPN provider kiezen

Het kan moeilijk zijn om een ​​goede aanbieder van een Virtual Private Network te vinden. Je wilt tenslotte een betrouwbare dienst, die snel werkt en waar anonimiteit hoog aangeschreven is. Kies daarom nooit voor een gratis provider. Mogelijk verkopen gratis providers je gegevens aan derden om zo toch geld te kunnen verdienen met de dienst. Een website kan immers niet bestaan als er geen geld mee verdiend wordt. Ook hebben de gratis providers vaak een beperking op de downloadsnelheid en op het totaal aantal GB’s wat je kunt downloaden een datalimiet. Als je kiest voor een betaalde provider voor een kleine vergoeding per maand heb je vaak veel voordelen. Denk hierbij aan de betrouwbaarheid,  aantal connecties en servers, stabiliteit van de servers, kostensnelheid en gebruiksgemak. Wij hebben voor je een mooie lijst gemaakt met de beste VPN providers!

Is een VPN verbinding 100% anoniem?

Laat het duidelijk zijn, het gebruik van een Virtual Private Network is nooit 100% anoniem. De politie kan informatie over uw downloadgeschiedenis verkrijgen met behulp van grondig onderzoek en een juridisch verzoek indienen om de data te vorderen van de VPN-provider. Dit is echter veel werk en zal voornamelijk gedaan worden als je strafbare feiten pleegt.