Met een VPN verbinding kun je websites en diensten anoniem gebruiken en de gegevens anoniem naar je computer downloaden. Het is daarom belangrijk om een goede VPN verbinding te gebruiken als je graag onherkenbaar online wilt surfen en downloaden. VPN dat betekent Virtual Private Netwerk.  Als je een website wilt bezoeken en niet graag je identiteit wilt ‘weggeven’ aan de betreffende site dan is het aan te raden om de VPN verbinding aan te zetten en daarna pas het internet op te gaan. Met een VPN verbinding krijg je namelijk het IP-adres van de VPN provider als internetadres waardoor de website jouw IP-adres niet in handen krijgt. Wij hebben de beste VPN provider voor downloaden 2020 voor je op een rij gezet zodat jij een goede keuze kunt maken.

Wat is de beste VPN provider voor nieuwsgroepen?

Overal waar je gebruik maakt van internet deel je persoonlijke informatie of informatie over jouw IP-adres die naar jou kunnen worden herleid. Het downloaden van bestanden via usenet en nieuwsgroepen is toegestaan voor legale bestanden. Vaak worden er echter ook bestanden aangeboden en gedownload die mogelijk de aandacht trekken van autoriteiten met betrekking tot het auteursrecht en of andere misdrijven. Als je openlijk naar bestanden zoekt en download op usenet dan wordt jouw informatie verspreid en kun je jezelf mogelijk in juridisch gevaar brengen als je al dan niet per ongeluk verkeerde bestanden download. Vaak wordt gedacht dat als je provider SSL ondersteund je wel veilig zit maar dat is niet zo, ondanks een SSL verbinding worden jouw gegevens nog gewoon opgeslagen. Een VPN daarentegen versleutelt alle gegevens die via zijn netwerk gaan, inclusief zoekgeschiedenis en downloads. Het kan zelfs verbergen dat u Usenet opent. De enige activiteit die voor externe partijen zichtbaar is, is dat je verbinding hebt gemaakt met een VPN – alles wat je daarna doet is privé.

Onze beste koop:


Wat is de beste VPN provider voor torrents?

Ben je op zoek naar een provider om een VPN verbinding te maken voor het downloaden en zoeken van torrents? Er zijn veel verschillende VPN providers, maar hoe kies je nu de beste VPN provider voor torrents? Je wilt bestanden graag op een goede snelheid kunnen downloaden zonder horten en stoten. Verder vind je het waarschijnlijk ook belangrijk dat er goed rekening wordt gehouden met veiligheid en privacy. Als je download via P2P netwerken zoals torrents waarbij de bestanden vaak worden gedownload vanaf een onbekende bron dan wil je je eigen risico zoveel mogelijk bewerken. Door het downloaden via een VPN verbinding heb je een vangnet die voor veiligheid en anonimiteit zorgt om je gegevens te beschermen.

Onze beste keuze:

VPN provider kiezen

Het kan moeilijk zijn om een ​​goede aanbieder van een Virtual Private Network te vinden. Je wilt tenslotte een betrouwbare dienst, die snel werkt en waar anonimiteit hoog aangeschreven is. Kies daarom nooit voor een gratis provider. Mogelijk verkopen gratis providers je gegevens aan derden om zo toch geld te kunnen verdienen met de dienst. Een website kan immers niet bestaan als er geen geld mee verdiend wordt. Ook hebben de gratis providers vaak een beperking op de downloadsnelheid en op het totaal aantal GB’s wat je kunt downloaden een datalimiet. Als je kiest voor een betaalde provider voor een kleine vergoeding per maand heb je vaak veel voordelen. Denk hierbij aan de betrouwbaarheid,  aantal connecties en servers, stabiliteit van de servers, kostensnelheid en gebruiksgemak. Wij hebben voor je een mooie lijst gemaakt met de beste VPN providers!

Is een VPN verbinding 100% anoniem?

Laat het duidelijk zijn, het gebruik van een Virtual Private Network is nooit 100% anoniem. De politie kan informatie over uw downloadgeschiedenis verkrijgen met behulp van grondig onderzoek en een juridisch verzoek indienen om de data te vorderen van de VPN-provider. Dit is echter veel werk en zal voornamelijk gedaan worden als je strafbare feiten pleegt.