Nzbserver beter dan Spotnet?

Met de website nzbserver kan je in enkele seconden zoeken naar nieuwe posts. Of hele oude, sommige zijn meer dan 6 jaar oud. Het is een handige website die veel gebruikt wordt door mensen die downloaden uit usenet nieuwsgroepen. Nzbserver staat bekend als Spotnet online omdat het uiterlijk erg overeenkomt.

Nzbserver snel naar een nzb zoeken

nzbserver nzb downloadenHet voordeel van nzbserver.com is dat je niets hoeft te installeren. Je zoekt de website op, zoekt, download een nzb bestand en dat is het. Om de post of spot daarna te downloaden heb je wel een apart download programma nodig. Veel gebruikte downloadprogramma’s zijn sabnzbd, nzbget en Grabit. Je laadt het nzb bestand in je download programma en na een tijdje is het bestand binnen.

Het is een Spotweb website
Veel mensen zoeken naar Spotweb. Met Spotweb kan je zoeken, zoals dat ook kan met nzbserver. Wat niet veel mensen weten is dat nzbserver eigenlijk Spotweb is. Spotweb is namelijk een klein programma dat je kan installeren op een computer. Je hebt er wel een webserver, MySQL, PHP en redelijk wat kennis voor nodig. Maar na installatie heb je dan een website die er precies zo uitziet als nzbserver. Spotweb is op drie manieren te installeren. Voor eigen gebruik, met een wachtwoord, zodat alleen bekenden bij je Spotnet installatie kunnen en openbaar. Nzbserver is zo geïnstalleerd dat het openbaar is, iedereen kan gebruik maken van de Spotweb installatie.

Is Spotnet beter?

Nzbserver is een website. Je kan makkelijk zoeken en het overzicht is duidelijk. De website heeft wat weg van Spotnet. Maar er is een groot verschil tussen Spotnet en nzbserver. Met nzbserver kan je zoeken en een nzb bestand downloaden. Spotnet stelt je in staat om te zoeken en te downloaden. Misschien denk je, maar dan is Spotnet veel beter?

Spotnet kent een nadeel. Meerdere eigenlijk. Het kan vrij lang duren voordat spots en reacties zijn opgehaald. Daarnaast kan je Spotnet alleen gebruiken op de computer waar je het Windows programma op hebt geïnstalleerd. Als je op je werk of bij een vriend even Spotnet wilt downloaden en proberen dan ben je uren bezig. De eerste keer duurt het namelijk vele uren voordat het programma klaar is voor gebruik. Eerst moeten alle spots worden opgehaald. En, dat probleem heb je niet met nzbserver. Je installeert snel een download programma, zoekt op nzbserver, download de nzb en wacht tot je download programma klaar is met downloaden. Dat gaat een stuk sneller.

Gebruik een goede payserver

Eigenlijk maakt het niet uit of je download met nzbserver, Spotweb of Spotnet. Om oudere spots te downloaden en spots uit speciale nieuwsgroepen te downloaden, heb je een goede payserver nodig. Tegenwoordig is het minimum toch wel 2000 dagen, je kan dan bestanden downloaden die dik 5 jaar geleden zijn gepost. Je hebt toegang tot meer nieuwsgroepen en kan veel meer downloaden. En de downloadsnelheid van een goede payserver is ook veel hoger. Wij raden met name Eweka aan. Bij Eweka kan je 1 week gratis downloaden en een payserver vrijblijvend testen.