Alternatief voor uTorrent

Opzoek naar een alternatief voor uTorrent? Dat is een uitstekend idee!
Er zijn vele alternatieven maar misschien is het een goed idee om een totaal ander alternatief voor uTorrent te zoeken. Downloaden uit nieuwsgroepen, met een usenet download programma.
Usenet bevat een zeer groot aantal uploads met diverse dingen die je kunt downloaden en heeft veel meer aanbod dan torrent.

Om bij die bestanden te komen, heb je een betaalde nieuwsserver nodig maar als je het slim aanpakt, hoef je niet te betalen.

Waarom is uTorrent een vreselijk programma?

Sinds enkele jaren bevat uTorrent malware, waardoor er een rootkit op je computer wordt geïnstalleerd.
Daar merk je niets van maar al je online handelingen worden opgeslagen, geanalyseerd en verkocht aan grote marketingbedrijven. Sinds enige tijd hebben de makers van uTorrent een nieuwe truc uit hun goochelhoed getrokken om nog meer geld aan je te verdienen. Je krijgt een gratis rootkit mee die op de achtergrond een bitcoin miner installeert, de makers van uTorrent verdienen dus geld aan het misbruiken van je internetverbinding en het processie vermogen van je computer. De makers waren vele jaren geleden niet op geld uit, uTorrent was een fantastische torrent client. Vandaag de dag is het geen programma, het is een virus waarmee je toevallig nog net torrent bestanden kan downloaden.

De oplossing? Verwijder uTorrent en installeer geen torrent clients meer, stap over op een usenet download programma en download uit nieuwsgroepen!

Nieuwsgroepen zijn veiliger en sneller dan torrents

Torrent hebben eigenlijk alleen maar nadelen als je weet hoe je moet downloaden met een nieuwsserver.
Laten we de grootste nadelen eens op een rijtje zetten.

 • Downloaden met torrents is soms ontzettend langzaam. Dat heeft te maken met het aantal uploaders, ook wel seeders en peers. Mensen downloaden een bestand en schakelen de upload daarna direct uit. Peers, dus mensen die aan het nog downloaden zijn en moeten terugdelen, limiteren hun uploadsnelheid waardoor je eeuwen moet wachten. Dat noemt men leeches, ‘bloedzuigers’. Ze willen we downloaden maar nooit terugdelen. Nemen maar niet geven dus.Als je download uit nieuwsgroepen heb je dat probleem niet, je download namelijk nooit direct van iemand anders. Je download met een nieuwsserver, met het maximum van je verbinding, niemand limiteert je downloadsnelheid. En niemand verwacht dat je iets upload, als je download met een nieuwsserver hoef je helemaal niets te uploaden.
 • Als je download met torrents, kan iedereen je IP adres zien. Alle mensen die de torrent aan het uploaden en downloaden zijn, kunnen zien wat je IP adres is en wie je internetprovider is. Je internetprovider en copyright organisaties kunnen nog veel meer zien dan alleen je IP adres en wat je aan het downloaden bent. Downloaden met een nieuwsserver is veel veiliger, je hoeft je geen zorgen te maken over je privacy. Als je download met een nieuwsserver kan je gebruik maken van SSL, waardoor niemand kan waarnemen wat je download. Daarnaast bieden sommige nieuwsserver providers een gratis VPN aan, waarmee je helemaal anoniem kan downloaden. Je hoeft trouwens niets in te stellen om anoniem te downloaden met een nieuwsserver, dat regelt je nieuwsserver provider voor je. Een nieuwsserver provider zit er ook niet op te wachten dat anderen kunnen zien wat jij als klant aan het downloaden bent.
 • Als je iets wilt gaan downloaden, moet je eerst naar een torrent website.
  Daar tref je zoveel reclame en malware aan dat je amper kan vinden wat je nodig hebt.
  Na vertrek ben je enkele tientallen agressieve cookies rijker en met pech wat tracking malware.
  Je weet bijna nooit zeker wat je download, zit er malware in, is het wel wat men zegt dat het is?
  Dat zie je pas als je het echt hebt gedownload. Usenet is ook een chaos, er wordt van alles geüpload ook rotzooi, daar gaan we niet over liegen. Er is echter 1 enorm voordeel. Usenet is te doorzoeken met verschillende usenet zoekprogramma’s en websites, die helemaal reclame en malware vrij zijn. Als je gewoon wilt zoeken met een handig programma, gebruik je SpotLite. Wil je graag vanuit de browser zoeken? Gebruik dan nzbserver.com.
  Het voordeel is dat bepaalde uploaders zichzelf jarenlang bewezen hebben. Als je download van zo’n releasegroep, dan weet je dat je geen rotzooi download. De releasegroep Hannes3 bijvoorbeeld zeer betrouwbaar. Dergelijke groepen/mensen zullen geen zooi uploaden, je weet dus wat je download.

Heb je toch iets gedownload wat je niet vertrouwd, verwijder het dan. Je dient daarnaast je computer goed te scannen met een Anti-virus programma en/of Malwarebytes.

Betaalde nieuwsserver? Eerst gratis proberen

Een betaalde nieuwsserver, ja betaalt, je moet dus helaas iets betalen. Gelukkig kan je bijna iedere betaalde nieuwsserver eerst gratis proberen. In de meeste gevallen moet je betalen voor een maand. De nieuwsserver provider biedt je dan aan dat je mag opzeggen binnen een bepaalde tijd.

Je betaald een paar euro, is het niets, dan zeg je de nieuwsserver gewoon op en dan krijg je je geld netjes terug. In de meeste gevallen moet je betalen met Paypal of creditcard maar er zijn ook enkele nieuwsserver providers die betaling via iDEAL accepteren. Kies je ervoor om te betalen voor een nieuwsserver dan ben je maandelijks een bedrag kwijt tussen de 3 en 15 euro, afhankelijk van je wensen.