NZBserver offline?

NZB server, bereikbaar op nzbserver.com, is regelmatig offline. Waarom is NZB server zo vaak offline en wat zijn de alternatieven voor nzbserver.com? Er is gelukkig altijd wel een alternatief voor NZB server.

Alternatief voor NZBserver

Als nzbserver.com offline / down is of een storing heeft, zoeken veel gebruikers naar een goed alternatief. Er zijn gelukkig enkele goede alternatieven voor NZB server.

NZB server offline? Gebruik SpotLite

NZB server

nzbserver.com is offline

SpotLite is een lichtere versie van SpotNet en werkt dus gelukkig een stuk sneller. Waar SpotNet er de eerste keer uren over doet om alle spots te downloaden, is SpotLite razendsnel. Een nadeel is wel dat je SpotLite moet installeren, het is geen website maar programma. SpotLite heeft sinds enige tijd een NZB knop en zelfs een ingebouwde virusscanner. In tegenstelling tot SpotNet kan SpotLite allen zoeken, als je een spot wilt downloaden, moet je het NZB bestand van de spot even downloaden en laden in je favoriete usenet download programma. Spotlite is beschikbaar voor Windows, Linux en de MAC. Het programma is hier gratis te downloaden.

usenet doorzoeken met binsearch

Binsearch.info website

Usenet doorzoeken met een NZB zoekmachine

Het is nogal ouderwets maar werkt uitstekend. Usenet nieuwsgroepen doorzoeken met een NZB zoekmachine.
Er zijn best veel usenet zoekmachines. Een van de bekendste is binsearch.info Deze zoekmachine stel je in de gelegenheid om niet alleen specifieke nieuwsgroepen te doorzoeken maar ook te zoeken naar posts van specifieke uploaders. Je kan daarnaast zoeken op grote en de leeftijd van een bestand. Een voordeel van binsearch is dat de zoekmachine laat zien of een bestand incompleet is, een virus bevat of beveiligd is met een wachtwoord. Klik hier om binsearch te gebruiken.

NZB stars, een nzbserver.com kloon
Als je echt perse gebruik wilt maken van nzbserver.com is nzbstars.com een oplossing. NZBstars heeft precies dezelfde layout en ook dezelfde functies als NZB server. Het gebruikt namelijk hetzelfde script, genaamd SpotWeb, alleen verschijnt er reclame en is de website ook regelmatig offline. Een ander nadeel is dat de website niet zo vaak wordt geüpdate als nzbserver.com en het aanbod is belachelijk klein. Klik hier om de website te bezoeken.

Met Grabit en SABnzbd zoeken
Met Grabit een usenet dowloadprogramma, kan je ook zoeken. Als je SABnzbd gebruikt, kan je SABnzbd zo instellen dat ook nieuwsgroepen direct worden doorzocht. Tijdens de installatie van SABnzbd is dit in te stellen in stap 3 of je kan het aanpassen via instellingen. Het is raadzaam om binsearch.info te gebruiken als zoekmachine, deze is het meest compleet van alle zoekmachines.

Alternatieven voor nzbserver.com

Er zijn redelijk wat alternatieven voor nzbserver.com maar welke je verkiest hangt af van je behoeftes. SpotLite is het meest praktisch als je altijd dezelfde computer gebruikt, je installeert het programma en het werkt altijd. NZB stars is ook een goed alternatief voor NZB server maar helaas is deze website ook regelmatig offline. Als niets werkt is binsearch.info de beste manier om nieuwsgroepen te doorzoeken. Wil je zoeken en downloaden met een programma en ben je bereidt om bij het eerste gebruik een dagdeel wachten tot alle spots zijn gedownload, dan moet je SpotNet eens proberen.

Wees blij met NZBserver!

Nzbserver.com is per maand gemiddeld een paar uur offline. Als je dan net opzoek wilt wil gaan naar een bestand dat je nodig hebt, erger je je misschien het zuur. Begrijpelijk maar wees blij dat NZB server bestaat! De mensen die de website onderhouden, doen dat gratis. De website heeft geen winstdoel, ze maken geen reclame en hebben dus ook geen inkomsten. De website heeft ontzettend veel bezoek en de kosten om nzbserver.com online te houden zijn waarschijnlijk behoorlijk hoog.

Downloaden bestanden van nzbserver.com

Om te kunnen downloaden van NZBserver moet je even weten hoe het werkt, het is namelijk niet lastig. De bestanden kun je niet meteen via de website downloaden. Om de files te kunnen downloaden heb je een nieuwsserver ook wel payserver genoemd nodig. Er is veel keuze in deze nieuwsservers en we hebben daarom een mooi overzicht gemaakt op beste nieuwserver pagina. Daarnaast heb je een download programma nodig,  bekijk hier een lijst met download programma nieuwsgroepen. Als je zowel een nieuwserver/payserver als het download programma hebt dan kun je de NZB bestanden inladen in je downloadprogramma en de bestanden binnenhalen.