Betaalde nieuwsgroepen

Betaalde nieuwsgroepen? Als je uit nieuwsgroepen wilt downloaden kan je 2 soorten bestanden downloaden, tekst en binaire bestanden. Tekst bestanden stellen mensen in staat om te communiceren via nieuwsgroepen, al doet bijna niemand dat meer. Binaire bestanden zijn allerlei vormen van multimedia. Om bestanden te kunnen downloaden heb je een nieuwsserver nodig. De beste nieuwsservers kosten wat geld, maar je kan ook een usenet proefabonnement afsluiten.

Betaalde nieuwsgroepen

Usenet proefabonnement proberen

Als je geen behoefte hebt om direct te betalen voor een nieuwsserver abonnement, kan je een Usenet proefabonnement proberen. Een Usenet proefabonnement stelt je in de gelegenheid om een nieuwsserver gratis te testen. In veel gevallen moet je wel iets betalen maar als je binnen de proeftijd blijft en netjes afzegt, zit je nergens aan vast en wordt je geld direct teruggestort.

Er zijn nieuwsserver providers die een Usenet proefabonnement aanbieden voor een hele maand, maar er zijn ook providers die je laten je hooguit een dag laten downloaden. Een uitstekende manier om te kijken of een nieuwsserver prettig werkt, gewoon eerst gratis proberen. Bevalt het niet dan kan je zoeken naar een ander Usenet proefabonnement. Als je moet betalen voor een ‘gratis’ Usenet proefabonnement, dan ben je hooguit 10 euro kwijt, die de provider direct weer terugstort als je binnen de termijn opzegt, ander zit je aan een abonnement van 1 maand vast.

Downloaden uit betaalde nieuwsgroepen?

Vandaag de dag telt Usenet maar liefst 160.000 nieuwsgroepen. Veel van die nieuwsgroepen zitten propvol met de beste en nieuwste vormen van multimedia. Je hoeft niet alleen aan freeware en shareware te denken, eigenlijk is alles wel te vinden. Veel nieuwsgroepen hebben een eigen onderwerp, er zijn bijvoorbeeld veel nieuwsgroepen die alleen freeware, open source of shareware aanbieden.

Er zijn ook nieuwsgroepen waar mensen berichten in posten en hopen dat iemand anders het bericht beantwoordt. Tegenwoordig zijn nieuwsgroepen voornamelijk voor mensen die multimedia willen downloaden. Betaalde nieuwsgroepen zijn er niet. Alle nieuwsgroepen zijn namelijk betaald!

Als je iets wilt downloaden uit een nieuwsgroep, heb je altijd een nieuwsserver nodig. Een nieuwsserver kan je eigenlijk alleen maar krijgen als je ervoor betaald. Tenzij je een Usenet proefabonnement afsluit. Kies je ervoor om gewoon te betalen voor een nieuwsserver dan ben je voor de beste nieuwsserver tien euro per maand kwijt. Je kan dan wel dag en nacht downloaden, zonder beperkingen en dus ook in alle ‘betaalde’ nieuwsgroepen komen.

Usenet proefabonnement bij een Nederlandse provider

Probeer een Nederlandse provider als je een Usenet proefabonnement wilt proberen.
Zij hebben een Nederlandse helpdesk, wat handig is als je er niet uitkomt of vragen hebt.
Ook is het handiger om een Nederlandse nieuwsserver provider zoals bijvoorbeeld Eweka te hebben, je weet dan zeker dat de nieuwsserver echt snel is, want hij staat in Nederland.
Onder andere Eweka, usenet.nl en Pure Usenet bieden Usenet proefabonnementen aan.
Als je later toch wilt overgaan op een betaalde nieuwsserver, kan je betalen via het vertrouwde Nederlandse iDEAL of een gewone bankoverschrijving.