We proberen je zoveel mogelijk informatie te geven over Usenet, nieuwsgroepen, download programma’s en nieuwsservers. Misschien is er toch nog iets wat je niet duidelijk is.
Wil je bijvoorbeeld weten wat retentie is? Of hoe je een tekst bericht kan uploaden naar een nieuwsgroep?

Vragen over Usenet? Stel ze!

Usenet vragenJe bent van harte welkom om een vraag te stellen.
Wij waren eigenlijk van plan om een forum op te zetten waar iedereen zijn vragen zou kunnen stellen.
Het bleek dat dit niet haalbaar was, na enkele tests werd ons duidelijk dat mensen directe download links gingen plaatsen en dat kunnen wij niet toelaten. Daarom is er per omgaande de Usenet sectie vraag en antwoord. Heb je een vraag over Usenet, nieuwsgroepen, Spotnet, Grabit, een bepaalde nieuwsserver?
Stel die vraag dan, al denk je dat het een domme vraag is.
We beantwoorden alle vragen en de beste vragen nemen wij op in de sectie ‘Usenet vraag en antwoord’.

Usenet woordenboek

Als je nog niet echt bekend bent met Usenet, komen er af en toe termen voorbij die je weinig zeggen.
Om het allemaal wat makkelijker te maken zijn wij een Usenet woordenboek aan het opzetten.
Termen zoals retentie, NNTP server, payserver, nieuwsserver, FTD, Spotweb, eigenlijk komt alles wel aan de orde. Ook vragen uit de sectie Usenet vraag en antwoord komen voorbij.

Usenet vragen, neemt contact op

Heb je vragen over Usenet, gebruik dan het onderstaande contactformulier. Als je contactgegevens kloppen, nemen wij altijd contact op om je vraag te beantwoorden. Wij krijgen wel eens vragen binnen die voor Usenet providers zijn bedoeld. Als het kan, beantwoorden wij die vragen ook maar in de meeste gevallen moet je waarschijnlijk bij de klantenservice van een nieuwsserver provider zijn.

We nemen altijd eerst contact met je op voordat we je vraag in de sectie Usenet vraag en antwoord plaatsen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat we je volle naam en/of email adres opnemen. We plaatsen hooguit je voornaam, mits je daar mee instemt.

Gebruik het onderstaande formulier om je vragen te stellen!